Twijg van 't Berckepad

Twijg van 't Berckepad is geboren op 27 mei 2003 als zoon van de voshengst Nerium van stal Thuredrecht. De moeder van deze zwarte ruin is de zwarte merrie Oleander van 't Berckepad. Hij is al op tweejarige leeftijd gecastreerd waarna hij op twee en een half jarige leeftijd voor het eerst een schoftje opgelegd heeft gekregen. Vervolgens is deze ruin in het voorjaar van 2006 verder beleerd en loopt ondertussen samen met zijn volle zus Silene van 't Berckepad in het twee- en vierspan. Ook lopen zij regelmatig samen voorop in het vierspan in samengestelde menwedstrijden. Bij de stamboekopname van 2006 had Twijg een zeer mooi lineair scoringsrapport. Het is een ruin met veel oprichting, een hoge schoft, lange bovenarm in het voorbeen en vlot over de benen. Kortom: een pony zoals op stal 't Berckepad gewenst is om mee te mennen. Jammer dat binnen het Nederlands Shetland Pony Stamboek weinig of geen goedgekeurde hengsten aan deze norm voldoen.


Kleur: zwart, Schofthoogte: 1.07 meter

 

Wilg van 't Berckepad

Wilg van 't Berckepad is geboren op 2 mei 2005 ook als zoon van de voshengst Nerium van stal Thuredrecht. De moeder van deze zwarte ruin is de kroonmerrie Prinses van stal Munnikenland. Wilg kreeg tijdens het lineair scoren zeer goede punten voor stap en draf; ruim en veel souplesse. Verder heeft hij een goede halsaansluiting, een hoge schoft en een voorbeen met voldoende lengte wat hem zeer geschikt maakt voor de mensport. In 2008 is Wilg van 't Berckepad beleerd en loopt hij inmiddels in het enkel- en tweespan. Tevens doet hij het goed in het vierspan.

Bijzonder is dat Wilg ook kampioen van Nederland is geweest als bestgaande rijpony op de Horse Event in Deurne, net als Primula van 't Berckepad.


Kleur: zwart, Schofthoogte: 1.07 meter

 

Soldaatje van 't Berckepad

Soldaatje van 't Berckepad is geboren op 26 april 2002 als van de kroon- preferente merrie Linde van 't Berckepad. De vader is de voshengst Nerium van stal Thuredrecht. Soldaatje doet het prima in enkelspan, tweespan en vierspan en heeft veel samengestelde wedstrijdervaring. Deze ruin is een pony met veel houding en werklust. Naast goede menpony is Soldaatje verrassend maar met veel overtuiging Europees Kampioen Leading Rein geworden in 2012 in Ermelo.


Kleur: zwart, Schofthoogte: 1.04 meter

 

Sesam van stal Thuredrecht

Sesam van stal Thuredrecht is geboren op 3 mei 2002. Sesam is een zwartbonte zoon van de keurhengst Jannique van Stal Maruschka. De moeder van Sesam is de succesvolle kroon-preferente eerste premie merrie Koriander van 't Berckepad. Sesam is op de hengstenkeuring van 2004 samen met zijn halfbroer Sylvester van Stal Munnikenland aangeboden. Hij werd hier, in tegenstelling tot Sylvester, helaas niet goed genoeg bevonden voor de fokkerij waarop besloten is om hem te castreren. Een gemiste kans voor het N.S.P.S. en menners die graag bij zon hengst hadden willen dekken. Hij heeft alles in zich, kleur, beweging, excellente afstamming en een goed exterieur. Vervolgens heeft Sesam als 3 jarige ruin een aantal concoursen gelopen waarbij hij genoeg punten behaalde om mee te mogen doen aan het Nederlands kampioenschap voor de concourswagen tijdens de Utrechtse Paardendagen. Sesam behaalde hier meteen een nette vierde plaats wat voor een driejarige pony toch erg knap genoemd mag worden. Verder loopt deze ruin vaak in het tweespan en kan hij ook goed worden ingezet in het vierspan. Jan van Kampen rijdt hem nu echter heel succesvol in het enkel- en tweespan, voornamelijk recreatief.


Kleur: zwartbont, Schofthoogte: 1.08 meter